Criza financiara influenteaza in 2009 si vanzarile de ATV-uri din Romania, scaderea fata de anul trecut fiind estimata la 70% de catre importatorul si dealerul de ATV-uri Actionland, a declarat directorul general al companiei, Angelo Stefanescu.
"Daca in 2006-2007 s-a inregistrat o crestere a pietei de ATV-uri chiar si de 300%, in acest an, pe fondul crizei financiare, ne asteptam la o scadere serioasa a pietei. In 2008, noi, ca importatori si dealeri, am estimat piata la 2.000 de ATV-uri vandute, iar dupa cum merg vanzarile pana acum, scaderea va fi de 70%", a declarat Angelo Stefanescu, citat de NewsIn.

Compania Actionland a avut in 2008 o cifra de afaceri de 6,1 milioane lei, in scadere cu 20,77% fata de 2007.

O pondere de 75% din cifra de afaceri a Actionland au avut-o vanzarile de vehicule, iar 25% a rezultat din comercializarea de accesorii, piese de schimb, caciucuri si consumabile.

"Cota de piata a Actionland in 2008 a fost, dupa estimarile noastre, de 15%", a mai spus directorul general al Actionland.

Pe parcursul anului trecut, compania, infiintata in 2002, a avut investitii de 100.000 de euro, pentru modernizarea spatiului comercial, marirea spatiului de depozitare si crearea unui service propriu.

"Si in 2009 vom continua planul de extindere a spatiului de depozitare si a celui de service, investitii de minimum 50.000 de euro", a mai precizat Stefanescu.

Actionland are in prezent sapte angajati, iar compania nu intentioneaza sa modifice acest numar pana la sfarsitul anului.

Compania Actionland a avut o retea de 40 de dealeri, insa numarul acestora s scazut datorita crizei economice.

"Datorita conditiilor economice, dealerii mai mici au fost nevoiti sa se reprofileze. Acesta este motivul pentru care in acest an nu intentionam sa ne marim numarul de parteneri. Dintre toti parteneri, magazinele retelei din Sibiu si Bucuresti inregistreaza cele mai mari vanzari", a mai precizat Angelo Stefanescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.