Curtea Suprema a Statelor Unite a eliminat orice obstacole din calea vanzarii producatorului auto Chrysler catre Fiat, in timp ce General Motors (GM) a inceput reorganizarea consiliului director indelung criticat prin numirea unui nou presedinte, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Curtea a respins cererea unor fonduri de pensii din Indiana, care doreau o amanare a vanzarii catre un grup in frunte cu Fiat, marcand o victorie a administratiei Obama care directioneaza restructurarea producatorului auto falimentar.

"Suntem incantati ca putem inainta demersurile pentru o alianta intre Fiat si Chrysler, ceea ce ii va permite grupului Chrysler sa se reorganizeze drept o companie viabila si competitiva", a declarat un oficial al Casei Albe.

In acelasi timp, presedintele Trezoreriei statului Indiana, Richard Mourdock, s-a declarat "dezamagit" de acest verdict.

"Efectele viitoare ale deciziei Curtii asupra pietelor de capital raman de vazut", a spus Mourdock.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.