Business 9 Iunie 2009 22:21
Volkswagen ar sustine decizia Qatarului de a prelua o participatie semnificativa cu drepturi de vot in cadrul companiei mama Porsche sau chiar in cadrul Volkswagen, a anuntat cel mai mare constructor auto din Europa.
"In principiu, consideram ca ar avea efecte pozitive, pentru ca ar accelera procesul de formare a unui grup integrat cu zece marci", a declarat un purtator de cuvant Volkswagen, citat de NewsIn.

Grupul ia in calcul posibilitatea unei fuziuni, dupa ce Porche a renuntat la incercarile de a prelua controlul complet asupra Volkswagen.

Presedintele Volkswagen, Ferdinand Piech, se afla intr-o disputa cu varul sau, Wolfgang Porsche, pentru controlul asupra companiei. Wolfgang Porsche este presedintele holdingului ce detine divizia de automobile sport Porsche si 51% din actiunile Volkswagen.

Revista Focus a anuntat ca emiratul Qatar ia in calcul fie preluarea unei participatii in cadrul Porsche Automobil Holding , printr-o majorare de capital, fie direct in cadrul Volkswagen, cumparand actiuni cu drept de vot de la partenerii Porsche.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.