Business 1 Iunie 2009 10:55
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ca programul Rabla va fi modificat, urmand sa fie introduse in program si autoutilitarele usoare, de pana la 3,5 tone, si nu va mai fi limitat numarul de autoturisme ce pot fi achizitionate de o persoana.
Programul Rabla accepta si autoutilitarele usoare Cele doua modificari vor fi facute dupa ce in sedinta Guvernului de miercurea viitoare ministrul Mediului va introduce o ordonanta de urgenta pentru modificarea OUG 206, urmand ca etapa a doua a programului "Rabla", cu cele doua modificari, sa fie functional dupa 10 sau 15 iunie, potrivit NewsIn.

"Tinta noastra este sa scoatem 60.000 de rable de pe piata, indiferent cu ce marci sunt inlocuite, indiferent ce proprietari le vor avea si le vor utiliza pe cele noi. Din punct de vedere al persoanelor juridice, lucrurile merg spre legislatia europeana, trebuind sa fie aplicata schema de minimism, de ajutor de stat, lucrul acesta fiind posibil in mai multe etape”, a precizat ministrul.

Nicolae Nemirschi a spus ca, din toamna, programul va fi fezabil si pentru persoanele juridice, adica din a treia etapa a programului "Rabla". Persoanele juridice vor beneficia de program doar trei ani, pana in anul 2011, fiindu-le alocate 60.000 de unitati pe toata aceasta perioada, ceea ce inseamna un efort financiar de subventie pentru prima de casare de 54-55 milioane euro.

O alta modificare dorita de Nemirschi la programul "Rabla" vizeaza achizitia autoturismelor in sistem leasing.

"Al patrulea element la care am tinut, dar la care mai sunt niste runde destul de grele cu Consiliul Concurentei, este achizitia prin leasing. Practic, aici achizitioneaza o persoana juridica, care este firma de leasing, si da mai departe, in folosinta, unei persoane fizice. Daca vom lamuri si chestiunea asta, probabil ca din toamna, va putea sa intre si leasingul in functiune”, a precizat acesta.

Nemirschi a anuntat ca s-a incheiat prima etapa a programului "Rabla", programul fiind impartit in trei etape deoarece anul trecut, dintr-o alocare de 40.000 de unitati, s-au alocat 30.000 de unitati pentru ca aplicarea pe fiecare dealer si marca s-a facut la inceputul anului, unii dintre ei neatingandu-si cota. De la 1 iunie, se va intra in etapa a doua, urmand ca celor care si-au atins cota aceasta sa le fie suplimentata.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.