Business 29 Mai 2009 12:50
Visteon, fosta divizie de piese auto a companiei americane Ford Motor, a inaintat astazi o cerere de intrare in faliment, marcand unul dintre cele mai mari esecuri ale unei astfel de companii de pana acum, scrie Financial Times, citat de NewsIn.
Compania, care s-a separat de Ford in 2000, a anuntat joi printr-un comunicat ca a inaintat o cerere pentru intrarea in faliment curtii din Delaware, impreuna cu unele subsidiare din Statele Unite. Niciuna dintre diviziile internationale ale grupului, sau companii cu capital mixt din afara Statelor Unite, nu face parte din cerere.

Ford a promis ca va sprijini eforturile de restructurare a Visteon, pentru a se asigura ca livrarea de piese va continua, in timp ce alti clienti globali ai companiei si-au exprimat, de asemenea, sprijinul.

Daca primele cereri ale companiei vor fi aprobate, Visteon va putea in continuare sa livreze piese auto si sa-si plateasca proprii furnizori si angajati. Ford ramane inca cel mai mare client al Visteon.

Grupul ce produce piese auto se asteapta sa-si finanteze operatiunile folosindu-se de banii de care dispune la ora actuala si de fluxul de lichiditati rezultat in urma operatiunilor.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.