Business 26 Mai 2009 17:25
Porsche a anuntat ca a primit un imprumut de 700 milioane euro de la divizia Volkswagen si a subliniat ca poate face fata datoriilor.
Porsche a primit un imprumut de 700 mil. euro de la Volkswagen "Porsche nu este in pragul insovelntei, chiar daca acest lucru s-a spus de nenumarate ori", a spus un purtator de cuvant al constructorului auto, citat de NewsIn.

Volkswagen a anuntat recent ca a acordat un credit celui mai mare actionar al sau, o decizie neasteptata, dupa ce Porsche a renuntat la preluarea celui mai mare producator auto european.

In timp ce se confrunta cu datorii de 9 miliarde euro, acumulate pana la finalul lui ianuarie, compania Porsche a fost fortata sa renunte la preluarea Volkswagen.
Click here to find out more!

Saptamanalul german Der Spiegel a raportat ca imprumutul a avut ca obiectiv sporirea finantelor Porsche la inceputul anului, iar patronii companiei au garantat cu grupul Porsche Holding GmbH.

Porsche Holding este o companie de distrubutie auto cu sediul central in Austria, detinuta de familiile Porsche si Piech, care controleaza, de asemenea, Porsche Automobil Holding SE.

In martie, Porsche Automobil Holding SE a incercat sa stranga 12,5 miliarde euro in imprumuturi, pentru acoperirea costurilor de refinantare a datoriilor.

Porsche a strans in final 10 miliarde euro si, saptamana trecuta, a anuntat ca a mai strans alte 750 milioane euro. Compania incearca in continuare sa obtina alte imprumuturi de 1,75 miliarde dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.