Business 22 Mai 2009 22:40
Guvernul german a refuzat cererea constructorului auto Porsche pentru un ajutor de stat, considerand ca aceasta este insuficienta pentru luare unei decizii de sprijin, dupa cum a declarat o sursa apropiata situatiei.
Cotidianul german Handelsblatt raportase anterior ca grupul auto a cerut un imprumut "substantial", care s-ar fi ridicat la cateva sute de milioane de euro, relateaza Reuters, citata de NewsIn.

Porsche se confrunta cu datorii de 9 miliarde euro, in contextul incercarii de preluare a grupului Volkswagen.

In urma cu cateva zile, Volkswagen AG, cel mai mare constructor auto din Europa, a anuntat ca a suspendat discutiile cu Porsche SE in vederea unei fuziuni, la mai putin de doua saptamani dupa ce oficialii companiei care produce masini sport au fost de acord pentru un parteneriat.

Familiile Porsche si Piech, care controleaza impreuna jumatate din Porsche, au fost de acord in 6 mai sa creeze un producator auto "integrat" care ar pune marca Porsche alaturi de cele ale Volkswagen, printre care Skoda si Audi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.