Business 21 Mai 2009 16:15
Bosch, unul din cei mai importanti producatori in industria tehnicii pentru autovehicule, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de 159 milioane euro, nivel similar cu cel din 2008, datorita livrarilor catre Dacia, care vor creste cu 50% fata de anul trecut.
“Livrarile catre Dacia ne dau sperante pentru a ne mentine cifra de afaceri in Romania. Speram ca vom livra din ce in ce mai mult catre Dacia. Anticipam ca livrarile catre Dacia sa creasca cu 50% anul acesta fata de anul trecut”, a declarat directorul general al Robert Bosch, Brigitte Eble.

Oficialul Bosch a spus ca va livra piese si catre Ford atunci cand va incepe productia in Romania, intrucat Ford este partener cu Bosch in Europa.

Numarul de angajati ai Bosch in Romania ar putea creste anul acesta la 992 de persoane, de la 839 anul trecut. In 2008, Bosch a investit 200 de milioane de euro in pregatirea personalului.

Vom investi in continuare in Romania, desi ne asteptam ca 2009 sa fie unul dintre cei mai dificili ani de la infiintarea companiei, in 1994. Dupa estimarile noastre, primele semne de stabilizare ar urma sa apara in al doilea semestru, insa la un nivel destul de redus“, a precizat Eble.

Grupul Bosch a inregistrat in Romania o crestere a cifrei de afaceri cu 18,4% fata de anul precedent, de la 136 milioane de euro in 2007, la 161 milioane de euro in 2008, in ciuda conjuncturii economice mondiale nefavorabile. La sfarsitul anului 2008, Bosch avea in Romania 839 de angajati, fata de 570 in anul precedent.

Principalele motoare ale acestei cresteri au fost reprezentate de tehnologia din domeniul auto si termotehnica“, a spus Eble.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.