Business 4 Mai 2009 18:47
Chrysler, unul din primii trei constructori americani, intra in faliment dupa ce negocierile dintre guvern si creditorii companiei au esuat, potrivit The Washington Post.
Oficialii americani au oferit companiei Chrysler imprumuturi de 2,25 miliarde dolari in numerar, daca creditorii vor fi de acord sa stearga datoriile de 6,9 miliarde dolari ale constructorului de masini.

Discutiile cu creditorii Chrysler au esuat, dupa ce echipa administratiei Obama, creata pentru salvarea sectorului auto, a incercat sa determine mai multe fonduri inchise de investitii si alti creditori sa accepte un acord pentru reducerea datoriilor.

J.P. Morgan Chase & Co., liderul grupului de creditori, care a acordat companiei cel mai mare imprumut, le-a acordat celorlalte 45 de banci si fonduri inchise de investitii 90 de minute pentru a vota. Un numar mare al fondurilor au votat impotriva planului, falimentul fiind unica solutie a companiei, noteaza Wall-Street.

Oficialii administratiei Obama, care asteptau de mai mult timp falimentul Chrysler, au anuntat ca toate pregatirile au fost facute pentru ca acest proces sa dureze cat mai putin scrie Wall Street Journal (WSJ).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.