Ford reuseste sa-si treaca in palmares un nou record. Unul de economie, pentru o masina americana.
Ford a reusit sa-si atraga un bun capital de imagine in cadrul unui eveniment in care prioritatea a fost obtinerea unul consum cat mai redus de benzina. Americanii au vrut sa vada la cat poate ajunge autonomia unui Ford Fusion Hybrid, in conditiile in care soferii, ingineri Ford sustinuti de un pilot NASCAR, au incercat sa conduca cat mai economic cu putinta.

Ford Fusion HybridFord Fusion Hybrid - este vorba de modelul american - considerat cea mai economica berlina, pe benzina, de clasa medie din America, dispune si de ajutorul unui motor electric. Propulsorul pe benzina este unul cu patru cilindri, de 2,5 litri, care produce 155 CP, iar motorul electric este capabil sa furnizeze 106 CP. Bateriile care alimenteaza motorul electric sunt incarcate si prin recuperarea energiei dezvoltate la franare, iar compresorul pentru aerul conditionat este unul electric, pentru a nu solicita suplimentar motorul conventional.

Ford Fusion HybridPrin organizarea acestui eveniment - in cadrul caruia s-au strans peste 8.000 de dolari, destinati unui institut pentru cercarea diabetului - cei de la Ford au vrut sa depaseasca bariera de 1.600 km (1.000 de mile) cu un singur plin de benzina, dar s-au descurcat mult mai bine. In conditiile in care estimarea oficiala, in conditii normale de trafic, este de 1.120 de km cu un plin de benzina, intentia de a parcurge 1.600 km era deja ambitioasa.

Nu ratati Galeria Foto! O gasiti aici!


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.