Guvernul spaniol a deblocat un ajutor de stat de 100,7 milioane euro pentru Seat, filiala spaniola a grupului german Volskwagen, pentru a stimula producatorul auto sa fabrice un nou model Audi in Spania, au anuntat mai multe ziare spaniole, preluate de AFP.

Acest ajutor face parte din pachetul de 800 milioane de euro promis de Ministerul Industriei pentru cresterea competitivitatii sectorului auto din Spania, sector care acopera 6% din produsul intern brut spaniol si ofera 350.000 de locuri de munca directe si indirecte, conform NewsIn.

Industria auto spaniola, care cuprinde principalii constructori de masini din lume, este al treilea producator auto din Europa, dupa cel din Germania si Franta, si a fost grav afectata de criza economica.

Companiile au inmultit masurile de somaj, iar aproximativ 11.000 de muncitori de la Seat au acceptat recent inghetarea salariilor pentru a-si pastra locurile de munca.

Piata auto a fost afectata la nivel mondial de criza financiara, motiv pentru care tot mai multe state s-au vazut nevoite sa acorde ajutoare substantiale companiilor din acest domeniu. Vanzarile de masini din Europa au scazut din nou in primul trimestru din 2009, exercitand din ce in ce mai multe presiuni asupra lichiditatilor producatorilor auto.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.