Taxa pe valoare adaugata poate fi dedusa, in perioada 1 mai - 31 decembrie 2010, in cazul masinilor folosite in interes de serviciu, cum ar fi cele pentru interventie, reparatii, paza si protectie sau curierat, prevede Ordonanta de Urgenta de rectificare bugetara aprobata de Guvern.
"Taxa pe valoare adaugata nu se va aplica societatilor care realizeaza leasing. Vor fi scutite de TVA masinile si autoturismele care au ca destinatie, spre exemplu, transportul de persoane, distributie, serviciile de distributie, carele de reportaj, agentii de vanzari", a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, citat de NewsIn.

Masurile "sunt localizate pentru a elimina deducerea unor cheltuieli pentru multe masini care sunt inregistrate pe firme si sunt utilizate in scop personal", a explicat acesta.

Ministrul a mentionat ca prin aceste masuri s-a dorit "eliminarea abuzului de cumparare a zeci de autoturisme pe firma".

Astfel, Ordonanta de Urgenta de rectificare bugetara stipuleaza ca firmele isi vor putea deduce taxa pe valoare adaugata (TVA) la autoturismele folosite pentru transportul de persoane, doar daca acestea vor fi utilizate in interes de serviciu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.