Autoitalia Group sprijina punctul de vedere exprimat de domnul Brent Valmar, Directorul General al Porsche Romania, referitor la intentia Guvernului de a introduce modificari in Codul Fiscal care ar putea suprima importul de masini noi si ar favoriza importul de masini uzate

Domnul Herbert Stein, Presedintele Autoitalia Group - importator al marcilor Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Infiniti, Honda Bikes, SsangYong si Segway a declarat:

Cred ca Guvernul ar trebui sa acorde o mai mare atentie controlului importului de masini second hand care, nu numai ca nu aduc niciun venit la Buget, prin neplata de taxe si impozite, dar genereaza mai multe masini uzate care inseamna cheltuieli suplimentare pentru scoaterea lor de pe piata din Romania.

De asemena, vreau sa precizez ca importul de masini, mai mult sau mai putin uzate, fara a se plati taxe si/sau TVA, are ca rezultat imediat importul de piese de schimb care se platesc in valuta. Aceasta inseamna de fapt un export de valuta din Romania.

Mai mult decat atat, masinile uzate importate, se repara, de cele mai multe ori, in strada, cu piese de schimb de calitate negarantata, de catre service-uri “No Name”, neautorizate de importator sau de catre RAR. Acestea nu genereaza niciun profit catre stat, spre deosebire de unitatile service autorizate de importatori si de catre RAR, care platesc taxe, autorizatii si licente de functionare si genereaza in mod constant locuri de munca si venituri la Bugetul de Stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.