Prevederile incluse in proiectul de modificare al Codului Fiscal vor afecta in mod grav toate activitatile sectorului auto din Romania, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania.

Potrivit APIA, vor fi afectate productia si distributia de autoturisme si piese de schimb, activitatea de mentenanta si service auto, precum si leasing-ul sau comertul cu
carburanti.

Principalele prevederi la care face referire APIA sunt nedeductibilitatea TVA-ului la achizitii de autoturisme, deductibilitatea limitata a cheltuielilor cu service-ul (30%) si nedeductibilitatea integrala a cheltuielilor cu repararea sau intretinerea masinilor de companie (exclus cele de transport marfa).

Nedeductibilitatea TVA-ului la achizitii de autoturisme va duce la o scadere a vanzarilor de masini noi. Companiile de leasing nu-si vor mai putea recupera TVA-ul aplicat ratelor de plata.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.