Grupul Saab Automobile, detinut de General Motors, a anuntat ca 20 de investitori ar fi interesati de companie, in contextul in care producatorul auto suedez isi cauta un nou proprietar pentru a putea iesi de sub protectia legii falimentului.

Totusi, compania nu a numit vreuna dintre partile interesate. Oficialii Saab se vor intalni cu judecatorul numit de instanta, pentru a analiza progresele obtinute in cadrul procesului de reorganizare inceput in 20 februarie, informeaza NewsIn.

Compania a estimat ca va produce mai putine masini in 2009 si 2010. Anul trecut, compania a produs 93.000 de masini. Guvernul suedez a respins ideea preluarii companiei, argumentand ca banii contribuabililor nu ar trebui folositi in acest scop.

De asemenea, Saab se asteapta sa obtina credite de 600 milioane dolari de la Banca Europeana pentru Investitii si 400 milioane dolari de la GM. Compania vrea sa diminueze cu 75% ponderea datoriilor ce nu sunt prioritare.

Compania-mama General Motors, ce se confrunta cu dificultati financiare, a anuntat anterior ca vrea sa se desprinda de divizia suedeza. Presedintele american Barack Obama a acordat saptamana trecuta companiei General Motors o perioada de gratie de 60 de zile, in care grupul sa prezinte un plan viabil de restructurare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.