Piata auto interna este in declin accentuat, dar succesul din programul Rabla si, mai ales, vanzarile de pe pietele externe i-au facut pe francezi sa ofere muncitorilor de la Pitesti garantia unei veri linistite.

Vanzarile de masini noi se vor situa, in 2009, la jumatatea celor raportate pentru anul 2007, in conditiile in care pana acum scaderea pietei auto este de 65-70% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat directorul general al Automobile Dacia, François Fourmont, intr-o discutie cu jurnalistii Grupului Realitatea-Catavencu. In 2007 s-au vandut, in Romania, aproximativ 360.000 de masini noi.

Evolutia negativa a pietei interne va fi partial compensata, pentru Dacia, de vanzarile bune din programul Rabla si de cresterea exporturilor, astfel incat, cel putin pana in septembrie, salariatii Dacia pot sa stea linistiti: Fourmont a promis ca nici un om nu va fi concediat.

In plus, recent, Dacia a transformat contractele de munca pe perioada determinata a 170 de angajati in contracte pe perioada nedeterminata.

In programul Rabla, Dacia are alocate 1.731 de unitati, pentru prima etapa, care se va derula pana la sfarsitul lunii aprilie, dar are deja cereri pentru 5.000 de unitati, fiind singura marca aflata in aceasta situatie. Producatorul a ajuns la un pret de 4.995 de euro, dat fiind ca aplica un discount egal cu prima de casare. Efectele s-au vazut: sunt 300 de cereri pe zi. Fourmont a spus ca, la evaluarea pe care o va avea in aprilie impreuna cu Ministerul Mediului, va cere suplimentarea cotei cu 3.000-4.000 de unitati.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.