Esti indragostit de GTI dar nu poti renunta la motorizarile Diesel? Volkswagen a gasit solutia perfecta pentru tine: noul VW Golf GTD, varianta Diesel a ravnitului GTI. Dupa trei ani de absenta din ofertele Volkswagen, istoria GTD redevine actuala cu propulsorul TDI de 125 kW / 170 CP

Abrevierea GTD beneficiaza deja de traditie la Volkswagen: in anul 1982 a fost lansat primul Golf GTD - un GTI intre modelele diesel.

Dupa Polo, ofensiva BlueMotion si Golf GTI, Volkswagen a scos urmatorul as din maneca: de aceasta data este vorba despre Golf GTD. Urmand sa fie prezentat in cadrul Salonului Auto de la Leipzig, care va debuta la sfarsitul acestei saptamani, Golf GTD va porni in Germania de la 27.475 euro.

Producatorul il prezinta ca fiind extrem de economic, lucru aproape adevarat tinand cont ca in ciclu mixt consuma 5,3l pentru 100 km, consum ce corespunde unor emisii de CO2 de numai 139 g/km. Insa nu se stie inca viteza cu care ar trebui sa mergi pentru a beneficia de aceste cifre. Trebuie mentionat insa, ca viteza este limitata electronic la 222 km/h, cu aproximativ 20 de km/h mai putin decat GTI, insa atinge suta de km in 8,1 secunde, potrivit comunicatului de presa oferit de producator.

La fel ca GTI, si GTD va fi disponibil optional, in locul cutiei manuale cu 6 trepte, cu o cutie cu 6 trepte si DSG. GTD echipat in serie cu un tren de rulare sport si jante din aliaj usor de 17 toli (tip „Seattle") demonstreaza apropierea de GTI.

In sectiunea frontala, designul barei de protectie, al grilei radiatorului si al farurilor corespund integral modelului GTI. Dungile specifice transversale de culoare rosie din grila radiatorului sunt realizate in varianta cromata la GTD.

Filozofia GT aplicata de Volkswagen marcheaza si interiorul: scaune sport de top disponibile in echiparea de serie in „alb-negru", un volan imbracat in piele cu 3 spite, aplatizat in sectiunea inferioara, cusaturi de culoare gri deschis pe maneta de piele a schimbatorului de viteze si manseta de piele a schimbatorului de viteze, precum si un plafon de culoare neagra reprezinta doar cateva dintre caracteristicile marcante ale modelului GTD.

Pana la data de 5 aprilie, Volkswagen prezinta noul Golf GTD, precum si intreaga gama de modele Volkswagen in hala 1 la AMI din Leipzig. Expozitia este deschisa zilnic intre orele 9 si 18.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.