Vanzarea participatiei detinute de grupul austriac OMV la compania ungara MOL unui investitor rus, la inceputul acestei saptamani, ridica suspiciunea ca OMVa fost tot timpul doar un paravan pentru grupul rusesc Surgutneftegaz, a mentionat miercuri seful MOL, citat de Reuters.

"Daca va uitati la cifre, pretul de vanzare al OMV este aproape identic cu cel de cumparare, asa este, pretul de achizitie plus dobanzi minus dividende, stiti formula", a spus presedintele executiv al MOL, Zsolt Hernadi.

"Suspiciunea apare...ca deoarece investitorul rus a cumparat aceasta participatie exact la pretul de intrare, (OMV) a fost doar un paravan", a spus Hernadi infata comisiei parlamentare de relatii externe, potrivit NewsIn. "Nu stim", a adaugat el.

Producatorul rus de petrol Surgutneftegaz a anuntat luni ca va cumpara participatia de 21% din MOL detinuta de OMV, pentru 1,4 miliarde euro, pret de aproape doua ori mai mare decat cel la care au inchis actiunile firmei ungare sedinta bursiera de vineri.

"Aceasta nu poate niciodata sa fie o abordare amicala, nu va fi niciodata considerata prietenoasa", a spus Hernadi. "Intrebarea este daca o vom considera ostila sau doar necoordonata", a adaugat el.

Purtatorul de cuvant al OMV, Thomas Huemer, a raspuns comentariilor lui Hernadi citand o parte dintr-un articol publicat marti de cotidianul austriac Die Presse.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.