Mercedes-Benz Romania a lansat oficial pe piata autohtona noua limuzina Clasa E, un model ce consolideaza pozitia pe care acest automobil o detine in fruntea clasei de lux.

Considerat a fi unul dintre cele mai atente si elegante automobile din lume, noul model face un pas semnificativ in ceea ce priveste siguranta si confortul celor aflati in interiorul autoturismului. Noua Clasa E vine in intampinarea tuturor acelora care dovedesc un atasament deosebit fata de valorile si excelenta cu care Mercedes-Benz si-a obisnuit clientii de-a lungul timpului.

Noua Clasa E poate fi definita ca o limuzina ce ofera o calatorie reconfortanta intr-o maniera cu adevarat incitanta. Cea mai noua stea a familiei Mercedes-Benz a ales unul dintre cele mai sensibile instrumente de masura din lume pentru aprecierea confortului: vocea incomparabila a Diannei Reeves, castigatoare a patru premii Grammy si una dintre cele mai apreciate cantarete de jazz a timpurilor noastre. Dianne a fost invitata sa interpreteze cantecul “Better than Anything” in timpul unei calatorii la bordul noii Clase E, in timp ce la volan s-a aflat fostul pilot de Formula 1 si castigator de Grand Prix, Jean Alesi.

Pentru noua limuzina, Mercedes-Benz a imbunatatit confortul pe distante lungi deja cunoscut clientilor Clasei E, inclusiv tehnologia inteligenta pentru constructia caroseriei, care este cu 30% mai rigida, scaunele si noul sistem de suspensii care se adapteaza automat la conditiile drumului. De asemenea, suspensiile pneumatice sunt corelate cu sistemul electronic de amortizare.

Siguranta si confortul sporit sunt atuurile Clasei E alaturi de protectia mediului si economia de combustibil: motoarele de patru si sase cilindri cu injectie directa consuma cu pana la 23% mai putin combustibil decat inainte. Consumul NEDC combinat al motoarelor diesel este de 5,3 litri la suta de kilometri, ce corespunde unei cantitati de 139 grame de CO2 pe kilometru. Toate motoarele noii Clase E respecta standardele de emisii EU5, iar in cazul E 350 BlueTEC emisiile sunt deja sub limitele EU6 ce vor intra in vigoare in 2014.

Gama de motoare disponibila pentru noua Clasa E cuprinde variante de patru, sase sau opt cilindri cu o putere de la 100 kW/136 cai putere pana la 386 kW/525 cai putere. Noile motoare de patru cilindri cu injectie directa de combustibil au o putere si un cuplu mai mare decat cel al motoarele V6 al seriilor precedente, chiar daca au o cilindree mai redusa. De asemenea, strategia consta in inlocuirea motoarelor mari cu natural aspirate, cu motoarele turbo care exceleaza in avantaje precum greutatea scazuta si frictiune interna redusa, dar care sunt si mai economice.

Cu 10 milioane de unitati vandute in decurs de 60 de ani, este cea mai de success limuzina business din lume

Noua limuzina Clasa E este succesoarea modelului care s-a bucurat de apreciere in intreaga lume inregistrand vanzari de peste 1,3 milioane de exemplare incepand cu 2002. In Germania, mai mult de 40% dintre limuzinele din acest segment de piata au “E-ul” inscriptionat, si in mai multe tari din vestul Europei acest model Mercedes este numarul unu in clasa de lux. Incepand cu 1947, cand modelul 170V a fost introdus ca predecesor direct al Clasei E, Mercedes-Benz a produs mai mult de 10 milioane de limuzine ce apartin acestui segment. Toate acestea transforma Clasa E in cea mai de succes limuzina business din lume.

Noua Clasa E va fi disponibila in Centrele Autorizate Mercedes-Benz din Romania incepand cu aceasta luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.