Constructorul auto american Chrysler LLC a anuntat luni ca a ajuns la un acord pentru o alianta globala cu Fiat SpA, care beneficiaza de sprijinul Trezoreriei SUA, a declarat luni directorul executiv al Chrysler, Bob Nardelli, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Grupului Chrysler, detinut de compania cu capital privat Cerberus Capital Management, i-au fost acordate 30 de zile pentru a ajunge la o intelegere cu Fiat. In caz contrar, compania nu va mai avea acces la fondurile oferite de guvernul american.

In cazul in care Chrysler poate finaliza o alianta cu Fiat si poate ajunge la acorduri pentru reducerea cheltuielilor, cu creditorii si sindicatul, Trezoreria Statelor Unite ar putea lua in calcul finantarea companiei cu inca 6 miliarde dolari.

Oficialii Chrysler si Fiat au primit aprobarea directorilor executivi sa incheie o alianta de care depinde un ajutor aditional acordat constructorului american, au declarat surse apropiate discutiilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.