Honda Trading Romania lanseaza competitia Eco Challenge, o competitie organizata in scopul de a aduce in atentia soferilor stilul ecologic de a conduce. Aceasta campanie vine ca un raspuns al modului agresiv de a sofa al conducatorilor auto in general, cu un impact daunator asupra mediului inconjurator.
Eco Challenge este o competitie ce sustine spiritul ecologic printre soferi, avand o abordare educativa si in acelasi timp distractiva.

„Prin aceasta campanie vrem sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste impactul sofatului agresiv si sa educam publicul in spirit ecologic. Este momentul sa devenim cu totii mai responsabili fata de mediul inconjurator, reducand impactul pe care il avem asupra lui mentinandu-ne in acelasi timp stilul de viata. Ghidati de principiul de a dezvolta produse cat mai aproape de necesitatile comunitatii, Honda va continua sa isi respecte promisiunea folosind creativitatea avansata ce o defineste si ne vom stradui sa fim si de acum inainte o companie dorita de comunitate, ramanand in acelasi timp lideri in protejarea mediului inconjurator”, a declarat Presedintele Honda Trading Romania, Hirotomo Kani.
Competitia se adreseaza tuturor cetatenilor romani ce au implinit varsta de 18 ani si au un permis de conducere categoria B valabil. Preselectiile pentru concurs se vor desfasura in perioada 25 martie - 16 aprilie, iar marea finala va avea loc pe 9 mai.

Competitia Eco Challenge este formata din 3 etape. Prima etapa este cea on-line, in care toti concurentii trebuie sa se inregistreze pe website-ul oficial al competitiei: www.ecochallenge.ro, alegandu-si totodata si un dealer din cele 13 reprezentante Honda in Romania, pe care il va reprezenta in concurs.

Dupa inscriere, concurentii sunt evaluati in functie de punctajele obtinute la cele doua probe on-line: Eco-Test (un chestionar format din 10 intrebari tip grila ce trebuie completate cat mai corect) si Eco-Game (o abordare distractiva sub forma unui joc prin care concurentii trebuie sa conduca o masina cat mai ecologic pentru a obtine un punctaj cat mai mare intr-un timp dat).

In urma clasamentului alcatuit in functie de cele mai mari punctaje obtinute, primii 30 de concurenti pentru fiecare din cei 13 dealeri Honda vor merge in etapa urmatoare: Eco-Drive-Test. Toti concurentii vor participa la dealerul Honda ales la un test de sofat ecologic, scopul fiind cel de a obtine cel mai bun consum pe un traseu prestabilit intr-un timp limita. Concurentul fiecarui dealer Honda care va obtine cel mai bun consum se va califica pentru marea finala.

Astfel, ultima etapa este reprezentata de un concurs de sofat ecologic intre cei 14 finalisti, pe un traseu prestabilit, ce va trebui parcurs intr-un timp limita de 7 ore. Concurentii vor fi grupati prin tragere la sorti in 7 echipe a cate doi membri, iar fiecare echipa va concura pe modelul Honda CR-V 2.2 i-CTDi. Va fi desemnata echipa castigatoare cea care va realiza cel mai mic consum, obtinut pe acest traseu in timpul limita. In situatie de egalitate intre mai multe echipe la consumul obtinut, departajarea se va face in functie de cel mai bun timp realizat pe traseul prestabilit.

Echipa castigatoare va primi ca premiu o vacanta in Europa la volanul unui Honda CR-V 2.2 Executive i-CTDi si 500 de litri de combustibil. Premiul acordat echipei de pe locul II este reprezentat de cate 500 de litri de combustibil si un ceas Honda, iar pentru locul III, cate 300 de litri de combustibil si un ceas Honda pentru fiecare reprezentant al echipei.

Regulamentul oficial al competitiei Eco Challenge este disponibil pe perioada concursului oricarei persoane interesate, accesand www.ecochallenge.ro.

Honda dezvolta produse de o mobilitate avansata, urmarind maximizarea puterii de atractie si functionalitatea prin emisii scazute de CO2 si alte substante daunatoare, fiind totodata primul producator de automobile care a anuntat obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 pentru produsele sale si activitatile de productie. Avand in vedere diferenta enorma intre impactul asupra mediului inconjurator prin conducerea unui autovehicul conventional, spre deosebire de o alternativa ecologica, Honda isi respecta responsabilitatea fata de mediu si continua sa dezvolte vehicule cu motor pe benzina si diesel cu un consum redus de combustibil, vehicule hibride care ofera un cosum redus pe aceeasi distanta parcursa si vehicule cu celule de combustibil care ofera cea mai buna performanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.