Secretarul de stat in Ministerul Mediului, Dan Carlan a anuntat ca va fi propusa o noua varianta a taxei de poluare auto efectuata la prima inmatriculare a autovehiculuiui, care ar putea avea o aplicabilitatea de la 1 ianuarie 2010.

Dan Carlan a precizat ca, pentru anul in curs, taxa de prima inmatriculare va ramane la nivelul actual. "Vom propune o noua varianta a taxei care va fi trecuta prin Parlament cu aplicabilitate din ianuarie 2010. Vom cauta ca aceasta sa respecte principiile si sa fie cat mai echilibrata", a adaugat acesta, potrivit NewsIn.

Renuntarea brusca la taxa de poluare auto efectuata la prima inmatriculare a autovehiculului si transformarea ei intr-un impozit trebuie sa se faca gradual, a declarat, joi, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto (APIA), Brent Valmar. El a precizat ca, asa cum este in prezent, taxa este bine proportionata, iar transformarea acesteia in impozit ar trebui sa se faca gradual.

Taxa de poluare auto, ce a inlocuit de la 1 iulie 2008 vechea taxa de prima inmatriculare, a suferit anul trecut mai multe modificari, ajungand sa aiba, pentru o scurta perioada, in decembrie, o valoare tripla. Din 19 februarie 2009, actualul guvern a redus taxa auto cu o treime.

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat miercuri ca intentioneaza sa scoata taxa de poluare auto care se plateste in prezent la prima inmatriculare a masinilor in Romania si sa introduca in loc o taxa anuala, in functie de gradul de poluare al vehiculului.

APIA insista pentru pastrarea taxei auto pe tot anul 2009

Actuala taxa auto ar trebui mentinuta pe intregul an, pentru ca impozitul anual pe care Ministerul Mediului vrea sa il aplice nu poate fi o solutie pentru piata auto, a declarat vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto (APIA), Brent Valmar, citat de Wall-Street. Oficialul APIA a mai spus ca "renuntarea brusca la taxa de poluare auto efectuata la prima inmatriculare a masinilor si transformarea ei intr-un impozit trebuie sa fie facuta gradual".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.