Romanii care vor sa-si achizitioneze in acest an o masina noua in schimbul uneia mai vechi de zece ani, pe care sa o dea la casare, vor putea sa depuna de luni dosarele la producatorii si importatorii auto autorizati pentru Programul Rabla, a declarat, joi, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Maine este ultima zi in care firmele auto pot depune cerere privind repartizarea de masini care pot fi inlocuite prin Programul Rabla si tot atunci vor fi alocate si cotele de care beneficiaza fiecare dealer auto, astfel incat de la inceputul saptamanii viitoare oamenii sa-si poata alege masina care-i intereseaza.

Programul Rabla se va derula in trei etape in acest an - pana pe 29 mai, de la 1 iunie la 31 august si de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie -, pentru fiecare etapa fiind alocata o suma de 76 milioane lei, bugetul total pentru acest an fiind de 228 milioane lei, potrivit Ordinului pentru aprobarea Instructiunilor privind modalitatile de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 217/2008 privind reluarea pentru anul 2009 a programului Rabla.

Cotele repartizate producatorilor vor fi ajustate de la o etapa la alta in functie de vanzarile realizate, iar cei care nu si-au indeplinit obiectivele nu vor mai putea participa la sesiunea urmatoare. Decizia a fost luata, astfel incat sa nu mai ramana masini nealocate prin acest program.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.