Premierul francez Francois Fillon a dat asigurari ca planul pentru sprijinirea industriei auto este “compatibil cu regulile competitiei europene”, scrie AFP, citat de NewsIn.

Oficialul, ce efectuaza o vizita la Bruxelles pentru a sustine initiativa protectionista, a spus ca masurile se inscriu perfect in cadrul tratatelor europene. In cadrul unei intalniri cu oficialul francez, premierul belgian Herman Van Rompuy a spus ca marii constructori francezi sunt prezenti in Cehia, Slovenia, Slovacia, Spania, Portugalia sau Marea Britanie.

”Este foarte dificil in aceste conditii sa spui ca Franta este o tara protectionista”, a concluzionat premierul belgian. Guvernul Francez a anuntat luni ca va acorda 7,8 miliarde euro pentru sustinerea industriei auto.

"Ca sa permita producatorilor auto sa se pregateasca linistiti pentru ce va urma, statul va acorda fiecaruia dintre marii nostri producatori auto un imprumut de 3 miliarde euro, pe o durata de 5 ani", declara anterior Sarkozy, la sfarsitul unei intalniri cu reprezentantii industriei auto.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.