Criza economica mondiala a afectat puternic castigurile Renault din 2008, in contextul in care compania a afisat o scadere masiva, la 599 milioane euro, a profitului net, piata auto mondiala fiind afectata de reducerea cererii.

Anul trecut, Renault inregistrase un profit net de 2,734 miliarde euro. De asemenea, compania a anuntat intr-un comunicat ca obiectivele sale financiare pentru anul in curs nu mai pot fi atinse si va reduce stocurile cu inca 800 milioane- 1 miliard euro, in 2009, scrie Reuters.

Castigurile inainte de taxe si dobanzi au scazut la 212 milioane dolari, sub estimarile analistilor chestionati de Reuters, care prognozasera 794,43 milioane euro.

Cel de-al doilea producator auto din Franta, asemenea competitorilor sai, se confrunta cu o criza globala a vanzarilor pe piata auto, in contextul in care criza creditelor si perspectiva de deteriorare economica au dus la scaderea cheltuielilor consumatorilor, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.