Comisia Europeana (CE) a propus marti acordarea unui ajutor de 1,694 milioane euro pentru 1.000 de angajati din sectorul auto spaniol, care si-au pierdut locurile de munca din cauza crizei actuale, relateaza AFP.

Banii, alocati din fondul european de ajustare la globalizare, creat in 2006, vor fi dati pentru 1.082 de muncitori de la 12 intreprinderi - trei producatare de masini, iar noua fabricante de componente auto - din regiunile Castilia, Leon si Aragon (centrul si nordul Spaniei).

Deblocarea fondurilor urmeaza sa fie aprobata de catre tarile membre ale UE si de Parlamentul European, anunta NewsIn.

La sfarsitul lui ianuarie, asociatia spaniola a fabricantilor auto, Anfac, estima ca in jur de 100.000 de angajati spanioli au fost afectati de problemele cu care se confrunta de cateva luni sectorul auto, care contribuie cu 10% la produsul intern brut (PIB) al Spaniei.

Productia auto din Spania a scazut cu 12% in 2008 si ar putea sa se diminueze cu 20% in 2009, potrivit Anfac.

Fondul de ajustare la globalizare poate acorda un ajutor in situatia in care mai mult de 1.000 de salariati de la o intreprindere sau dintr-un domeniu de activitate sunt concediati. Banii sunt folositi pentru formarea profesionala si reintegrarea oamenilor pe piata muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.