Automobil Clubul German a premiat compania Bosch pentru spiritul inovator in domeniul ecologiei, iar Franz Fehrenbach a fost desemnat „Personalitatea anului 2009”.
Automobil Clubul German (ADAC) a decernat in luna ianuarie premiul “Gelber Engel” („Ingerul auriu”) lui Franz Fehrenbach, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei Bosch, desemnandu-l „Personalitatea anului 2009”. Astfel, Comitetul executiv al Automobil Clubului German il recompenseaza pe Franz Fehrenbach pentru „spiritul inovator al concernului german in domeniul ecologiei” si initierea procesului de transformare a companiei Bosch din furnizor de piese auto, in producator de sisteme ecologice.

Cu ocazia primirii distinctiei, Franz Fehrenbach a declarat ca „acest premiu recompenseaza modul in care am abordat subiecte, care nu sunt numai pentru mine importante, ci care au o relevanta deosebita in aceasta perioada dificila: managementul unei afaceri durabile, administrarea unei afaceri cu credibilitate si integritate, si sarcina dificila, dar care trebuie indeplinita, de a mentine acel echilibru intre asigurarea profitabilitatii pe termen lung a companiei si interesele sociale si ecologice”.

Ceremonia de decernare a premiului ADAC „Ingerul auriu 2009” a avut loc la Residence Palace din München. La ceremonie au participat 500 de personalitati din lumea afacerilor, din sfera politica si alte personalitati publice.

Recent, Bosch si Samsung au infiintat o societate mixta „SB LiMotive Co. Ltd.”, al carei scop este dezvoltarea si producerea de baterii Litiu-Ion pentru autovehicule. Acest parteneriat este foarte important, deoarece bateriile Litiu-Ion reprezinta baza viitoarelor tehnologii pentru autovehicule, furnizand energia necesara automobilelor hibride si electrice. Pentru anul 2015, Bosch previzioneaza la nivel mondial o cota de piata de peste trei procente pentru segmentul de autovehicule hibride si electrice


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.