Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a cerut echipelor sa reduca si mai mult costurile, urmand ca acestea sa foloseasca in 2010 aproximativ un sfert din bugetul pe care il aveau sezonul trecut, informeaza NewsIn.
"Tinta noastra este sa reducem costurile pana la 50 de milioane de euro pentru fiecare echipa", a afirmat miercuri unul dintre purtatorii de cuvant ai FIA. Echipele au primit si in luna decembrie un document referitor la reducerea cheltuielilor, astfel incat criza financiara sa nu afecteze competitia.

Honda, echipa care a renuntat la Formula 1, a cheltuit sezonul trecut mai mult de 300 de milioane de euro, iar locul sau nu a fost completat pana acum, fiind doar 9 echipe care vor concura in sezonul viitor.

FIA si Asociatia Echipelor de Formula 1 (FOTA) au ajuns la un acord referitor la reducerea cheltuielilor in sezonul 2009, iar printre masuri se afla folosirea unor motoare pentru mai mult timp, dar si limitarea dezvoltarii aerodinamicii. FOTA a precizat ca echipele independente pot conta din 2010 pe motoare si cutii de viteze care sa coste 5 milioane de euro si acestea vor fi folosite pentru cel putin sase curse. Acestea au costat in 2007 peste 20 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.