Miliardarul Warren Buffett a oferit producatorului american de motociclete Harley-Davidson un ajutor de 300 milioane dolari, potrivit Bloomberg.

Berkshire Hathaway Inc., asigurator detinut de Buffett cu sediul in Omaha Nebraska, va adauga titlurile nesecurizate ale Harley-Davidson si o dobanda anuala de 15% colectiei sale de datorii in valoare de cel putin 85 miliarde dolari.

Buffett, in varsta de 78 de ani, a spus ca prefera sa investeasca in firme cu un avantaj competitiv foarte mare, precum brand-urile foarte cunoscute. Ca urmare a crizei de lichiditati, Berkshire poate cere dobanzi de 10% sau chiar mai mult.

Harley-Davidson a anuntat in ianuarie 2009 ca va disponibiliza 1.100 de angajati in urmatorii doi ani si va reduce operatiunile dupa ce profitul din trimestrul al patrulea a scazut din cauza pietei slabe de motociclete.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.