Uniunea Europeana nu este de acord cu triplarea taxei auto pentru masinile second-hand, transmite Realitatea TV. UE a informat Romania ca aceasta masura incalca legislatia europeana.

La ora actuala romanii platesc pentru inmatricularea masinilor o taxa auto de poluare triplata, care a intrat in vigoare pe 15 decembrie 2008 si care a inlocuit vechea taxa, aplicabila de la 1 iulie 2008. Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ca o decizie in privinta taxei de poluare auto va fi luata dupa data de 15 ianuarie, interval in care Ministerul Mediului, Ministerul Finantelor si Ministerul Transporturilor vor face o analiza amplaministrul mediului. Ministrul Nemirschi a propus premierului Emil Boc mai multe variante pentru modificarea regimului de taxare auto.

Taxa auto ar putea fi redusa ca valoare la momentul inmatricularii si inclusa ulterior in impozitul platit anual de catre proprietarul vehiculului, la un nivel calculat in raport cu gradul de poluare.

O alta varianta este ca ordonanta de urgenta privind taxa auto sa fie suspendata, astfel incat sa se revina la valorile din luna iulie.

Exista insa si posibilitatea ca taxa de inmatriculare sa fie micsorata, iar posesorii de vehicule sa plateasca anual o suma calculata in raport cu gradul de poluare.




Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.