In 2009, romanii care detini autoturisme mai vechi de 10 ani si inca in stare de functionare se pot inscrie in programul Rabla. Astfel ei pot incasa prima de casare in valoare de 3.800 lei si ulterior, isi pot achizitiona un autoturism nou, potrivit OUG privind reluarea Programului Rabla in 2009.

Prin actului normativ publicat in Monitorul Oficial 846 de miercuri, statul a redus cu 2 ani vechimea masinilor care pot fi date la casat, in cadrul programului de innoire a parcului auto national.

Guvernul si-a justificat acest document prin dorinta de diminuare a poluarii aerului in marile orase, cauzata de gazele de esapament, "in scopul incadrarii emisiilor in valorile-limita admise la nivel european pentru aerul ambiental".

Prima de casare de 3.800 lei poate fi obtinuta o singura data si va fi scazuta din valoarea de achizitie a unui autoturism nou de la una dintre firmele acreditate in cadrul programului, informeaza NewsIn.

Programul va fi aplicat, in limita a 228 milioane lei, pana pe 11 decembrie 2009, guvernul anuntand ca intentioneaza sa scoata din uz 60.000 de autoturisme vechi cu grad mare de poluare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.