Dacia va intrerupe productia pentru o luna si va reduce cadenta de la 1.360 la 1.085 vehicule pe zi, incepand cu 12 ianuarie.

De asemenea, compania a anuntat ca isi revizuieste bugetul de investitii prevazut pentru anul 2009, de la 250 milioane de euro la 150 milioane de euro, insa investitiile care vizeaza ameliorarea conditiilor de munca si imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor nu vor fi afectate. Dacia isi va mentine, de asemenea, investitiile in dezvoltarea si diversificarea gamei de modele.

Dacia renunta la 620 de muncitori cu contracte temporare de munca

Administratia si sindicatul de la uzina Dacia au decis, tot luni, ca cele 620 de contracte de munca pe durata determinata care expirau la sfarsitul anului sa nu mai fie reinnoite si au stabilit programul de lucru pentru sfarsitul de an, angajatii urmand sa fie in somaj tehnic timp de o luna.

Conform Contractului Colectiv de Munca al Dacia pe 2008, salariatii care vor ramane la domiciliu in somaj tehnic vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut. Acestia vor beneficia de tichetele de masa pentru zilele de somaj tehnic din luna decembrie, precum si de prima de Craciun in valoare de 450 lei.