Constructorul japonez de autoturisme Nissan a anuntat vineri ca vrea in continuare sa-si reduca efectivele din Spania, in ciuda unui acord incheiat cu sindicatele, ce inlocuieste temporar planul companiei de a face 1.680 de disponibilizari cu masuri de somaj partial, informeaza NewsIn.

Conducerea companiei si sindicatele au ajuns vineri la un acord ce prevede inlocuirea temporara a planului de a disponibiliza 1.680 de angajati din Barcelona cu masuri de somaj partial, ce vor afecta peste 3.000 de angajati pana la sfarsitul lunii martie, a declarat pentru AFP o sursa din cadrul sindicatelor.

"Aceasta masura temporara nu incearca in nici un caz sa inlocuiasca obiectivul Nissan de a-si ajusta structura pentru a asigura competitivitatea uzinei din Barcelona in 2010", a anuntat compania intr-un comunicat.

Nissan subliniaza in comunicat, asa cum indicase anterior o sursa din cadrul sindicatelor, ca in curand vor avea loc negocieri "pentru a hotari viitorul fabricii si pentru a adapta volumul efectivului necesar".

Constructorul a explicat ca este "afectat de criza economica mondiala" si ca reducerea fortei de munca este o masura "necesara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.