Piata de leasing, crestere de doar 10% in 2009, pe fondul crizei "In acest an, estimam ca piata totala de leasing va ajunge la putin peste 5,5 miliarde euro, in crestere cu circa 11% fata de 2007", a mentionat Apahidean, citat de NewsIn.

El a adaugat ca evolutia acestei piete in 2009 depinde de capacitatea firmelor de leasing de a atrage finantare. "Cel mai afectat segment de leasing va fi imobiliarul, care are o pondere mai mica de 10% in total piata, al doilea segment fiind cel auto, care are o cota de circa 70%", a explicat seful LeasePlan.

Companiile de leasing trebuie sa fie foarte atente la costuri in perioada crizei si sa nu investeasca acum in domenii cu potential scazut de dezvoltare anul viitor, considera el.

Apahidean a adaugat ca exista posibilitatea ca anumiti clienti si mai ales firme sa nu mai detina venituri pentru a-si plati ratele catre compania de leasing, din cauza scaderii afacerilor proprii.

Šeful LeasePlan nu a exclus posibilitatea ca si clientii cu afaceri solide in prezent sa fie afectati de scaderea consumului la nivel national, fiind astfel nevoiti sa-si reduca dezvoltatea afacerilor.