Guvernul a decis suspendarea, in perioada 1 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009, a aplicarii taxei auto pentru masinile noi Euro 4 care nu depasesc capacitatea cilindrica de 2000 cm cubi, a anuntat premierul Tariceanu, precizand ca CE nu ar contesta decizia, potrivit consultarilor preliminare.

Seful Executivului a mentionat, in cadrul sedintei de miercuri a Executivului, ca va trimite Comisiei Europene o notificare in care va fi explicata decizia Guvernului, fundamentata in primul rand pe necesitatea pastrarii locurilor de munca. „Nu se pune problema protejarii industriei. Problema fundamentala este aceea a protejarii locurilor de munca. Consider ca este obligatia Guvernului sa protejeze locurile de munca", a declarat premierul, potrivit NewsIn.

Premierul Tariceanu a discutat miercuri dimineata cu presedintele Traian Basescu pe tema suspendarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi. Intalnirea a avut loc la Palatul Cotroceni si a durat aproximativ 30 de minute.

In timpul vizitei de luni la uzinele Dacia Pitesti, Basescu a adus pentru prima data in discutie posibilitatea suspendarii taxei de prima inmatriculare aplicabile masinilor noi, ca masura de stimulare a productiei la Dacia.

Ulterior, Tariceanu a declarat ca Executivul va aproba un act normativ prin care va suspenda, pentru o perioada limitata, aplicarea taxei auto pentru masinile noi. "Masinile second-hand au omorat vanzarile de la Dacia si le vor omori si pe cele de la Ford. Atunci, cea mai eficienta masura este suspendarea importurilor prin anularea taxei pentru masinile noi. Practic, pastram taxa pentru masinile second-hand", a declarat luni Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.