Liderii Sindicatului Automobile Dacia se pregatesc sa actioneze in instanta firma Leoni Mioveni, producator de cablaje auto, dupa ce conducerea societatii a decis, marti, 4 noiembrie, sa disponibilizeze 22 de angajati dintr-un total de 280 de oameni, informeaza NewsIn.

Muncitorii, marea majoritate femei, au primit, marti, preavizul desfacerii contractului de munca, urmand ca la finalul celor 20 de zile de preaviz sa primeasca pe card noua salarii compensatorii. Asta inseamna ca fiecare angajat care a ramas fara serviciu va primit in jur de 100 de milioane de lei vechi.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache, a declarat ca acest lucru este ilegal si va face tot ce ii sta in putinta pentru a ajuta disponibilizatii.

"SAD a pregatit deja documentele pentru a intenta actiune in instanta. Ce s-a intamplat acolo este abuziv, motivul invocat fiind acela al reducerii activitatii. Vom face tot ce e necesar sa-i reincadram si sper sa caistigam procesul", a declarat Ion Iordache.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.