Pe fondul crizei financiare, gigantii Renault si Daimler anunta oprirea temporara a productiei, in timp ce Dacia intrerupe activitatea de fabricatie timp de patru zile, pentru a o corela cu nivelul cererii.


Uzina Dacia isi intrerupe patru zile activitatea in zilele de 30, 31 octombrie si 13, 14 noiembrie 2008, a anuntat compania.

Anul acesta, au fost fabricate in primele noua luni 182.529 de unitati Dacia, in crestere cu 24,1% fata de primele noua luni din 2007, cand au fost produse 147.106 unitati. Din totalul masinilor fabricate in 2008, 35.017 unitati au fost Sandero, 71.349 unitati Logan si 76.163 unitati Logan MCV.


Producatorul auto Renault va inchide aproape toate fabricile din Franta, pentru doua saptamani incepand cu 27 octombrie, pentru a compensa scaderea vanzarilor auto, potrivit presei franceze. Cele mai mari fabrici ale grupului sunt cele din nordul orasului Le Mans si Flins, la vest de Paris.


Compania germana de automobile Daimler a decis oprirea productiei timp de cinci saptamani, in preajma Craciunului, din cauza scaderii dramatice a cererii, a informat publicatia Frankfurter Sonntagszeitung (FAS), relateaza AFP.

Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.