STK Financial a anuntat miercuri ca va solicita unui agent independent sa faca o expertiza contabila asupra situatiei fondului de investitii, prin care sa dovedeasca lipsa de suport a declaratiilor facute in presa de presedintele SSIF Broker Cluj, Petru Prunea, in legatura cu STK.

Potrivit comunicatului transmis miercuri de catre STK Financial, expertiza va fi facuta publica, pentru transparenta si pentru a elimina suspiciunile in privinta activitatii fondului.

De asemenea STK Financial a mentionat ca l-a dat in judecata pe Petru Prunea pentru diseminarea de informatii false.

La inceputul acestei saptamani, STK Financial a anuntat ca l-a reclamat pe presedintele casei de brokeraj SSIF Broker Cluj, Petru Prunea, la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru manipularea pietei, prin dezinformarea investitorilor cu privire la fondul inchis de investitii STK Emergent.

"Petru Prunea a desfasurat, incepand cu luna februarie 2008, o ampla campanie de dezinformare a investitorilor cu privire la Fondul inchis de investitii STK Emergent. In plus, desi este membru al Consiliului Bursei, domnul Petru Prunea s-a antepronuntat in mod public inainte de decizia acestuia referitor la admiterea la tranzactionare a fondului STK Emergent", se arata atunci in comunicatul societatii.

Societatea afirma, in comunicatul publicat in urma cu doua zile, ca presedintele SSIF Broker Cluj a raspandit prin intermediul mass-media informatii false in legatura cu fondul inchis de investitii STK Emergent, societatea care il administreaza - STK Financial - si conducerea acesteia.

STK Financial a tinut sa precizeze ca respecta legile in vigoare si considera afirmatiile lui Prunea drept calomnii si dezinformari, care aduc prejudicii pietei de capital si investitorilor in fonduri din Romania.
De asemnea, compania a mentionat ca va lua masuri pentru protejarea investitorilor fondului STK Emergent si se va indrepta in instanta impotriva celor care le prejudiciaza interesele, se arata in finalul comunicatului.

STK Emergent a derulat de curand pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) o ofera publica primara de vanzare a unitatilor de fond, care a atras din partea investitorilor 20,81 milioane lei si s-a incheiat cu un grad de subscriere de 42%.

STK Emergent detine, in proportie de 99,99%, un vehicul de investitii imobiliare, STK Properties, infiintat in octombrie 2007.

Fondul inchis de investitii s-a constituit printr-o oferta privata derulata in perioada 20 martie-20 aprilie 2006, la care au subscris 93 de investitori cu suma de 13,53 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.