Bucurestenii au fost urmati in clasament de populatia si firmele din judetele Cluj, care au imprumutat echivalentul a 8,4 miliarde lei, Timis (7,07 miliarde lei), Constanta (6,87 miliarde lei) si Brasov (5,78 miliarde lei).

In total, locuitorii si firmele din Bucuresti si din cele patru judete mentionate au luat aproximativ jumatate din creditele acordate de banci in toata Romania pana la jumatatea acestui an.

La polul opus s-au situat persoanele si companiile din judetele Covasna, care s-au imprumutat in lei si valuta cu echivalentul a doar 939 milioane lei, Giurgiu (1,04 miliarde lei) si Tulcea (1,18 miliarde lei), se mai observa in raportul despre comportamentul financiar al populatiei si firmelor publicat de banca centrala.

Firmele din capitala si bucurestenii se afla pe primul loc si in clasamentul restantierilor, cu datorii neplatite la banci de 488 milioane lei.

Urmatorii in clasamentul restantelor sunt firmele si populatia din Brasov, cu datorii de 138 milioane lei, urmati de Timis (78 milioane lei).

Pe locul trei se afla Bihor, cu restante de 72,6 milioane lei dintr-o suma de 5,4 miliarde de lei acordata de banci clientilor, urmat de Cluj (58 milioane lei) si Suceava (49,63 milioane lei din totalul creditelor de 3,13 miliarde lei).