Serviciul prin care Google pune pe harta imagini reale de pe strazile lumii, Street View, se extinde pe doua noi continente.

Dupa ce Tour de France a fost, in iulie, pretextul perfect pentru lansarea serviciului Street View in Paris, de astazi pot fi accesate doua noi locatii: Australia si Japonia. Se pare ca japonezii, obisnuiti cu fotografiile, n-au, deocamdata, nimic impotriva prezentei lor in bazele de date Google, si nici australienii nu comenteaza.

Japonia este prezenta pe harta de fotografii care da iluzia tridimensionalitatii cu Tokio, Osaka, Kyoto si Kobe, iar Australia se mandreste cu peisaje urbane din Sidney, Perth si Melbourne.

Chiar daca da nastere la o multime de critici din partea celor carora nu li se pare ok sa li se arate fetele sau numerele de identificare ale masinilor, fara acordul lor, intr-un spatiu public, Street View este o unealta extrem de utila pentru turistul virtual care apreciaza plimbarile din mouse si zoom. Cei de la Google, de altfel, pentru a preintampina eventualele nemultumiri si incalcari ale intimitatii, au ales sa blureze, treptat, fetele celor care apar pe Street View.

Pe langa prezenta celor doua noi continente pe serverele cu harti interactive, au fost adaugate si 30 de noi orase americane, incluzand New Orleans si Colorado Springs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.