Petru Prunea a desfasurat, incepand cu luna februarie 2008, o ampla campanie de dezinformare a investitorilor cu privire la Fondul inchis de investitii STK Emergent. In plus, desi este membru al Consiliului Bursei, Petru Prunea s-a antepronuntat in mod public inainte de decizia acestuia referitor la admiterea la tranzactionare a fondului STK Emergent.

"Presedintele SSIF Broker SA a raspandit prin intermediul mass-media informatii false in legatura cu Fondul inchis de investitii STK Emergent, SC STK FINANCIAL SAI SA, si conducerea acesteia. Sintagmele folosite („escrocherie financiara, tip FNI, ajunsa la Parchet”; „STK Emergent, un FNI de Cluj”; „STK este o cacealma”, STK a cumparat pamant de la persoane din conducerea sa la preturi duble fata de piata, retrageri masive de bani din fond, calitati manageriale intalnite numai la traficanti) sunt absolut false si de o gravitate extrema si dovedesc intentia lui Prunea de a savarsi, conform legii 297/2004, fapta de manipulare de piata prin diseminarea de informatii prin mass-media care dau sau ar putea sa dea semnale false sau care induc in eroare asupra instrumentelor financiare emise de Fondul inchis de investitii STK Emergent", se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii de STK FINANCIAL.

"SC STK FINANCIAL SAI SA a respectat si respecta dispozitiile legale in vigoare, iar afirmatiile lui Petru Prunea nu sunt altceva decat calomnii si dezinformari. Mai mult decat atat, afirmatiile dlui Prunea aduc prejudicii grave pietei de capital si investitorilor in fondurile din Romania, o industrie si asa subdezvoltata in comparatie cu tarile din Europa Centrala si de Est", se mai mentioneaza in comunicatul citat.