Specialisti in securitate de la laboratoarele Kaspersky au anuntat ca au identificat doua versiuni ale unui nou virus, destinat in exclusivitate retelelor sociale.

Astfel, variantele a si b ale Networm.Win32.Koobface au ca specializare platformele Facebook si MySpace, pe care le transforma in retele de tip botnet.

Se pare ca lupta, intr-un internet dominat de retele sociale, axate sau nu pe media, nu se desfasoara doar intre competitori, ci si intre acestia si spammeri. Virusii se propaga in momentul in care cineva isi acceseaza contul de MySpace sau de Facebook, activitatea lor constand in compunerea de mesaje spam, infectate la randul lor, si distribuirea acestora catre toti prietenii din lista. Mesajele includ informatii sau fragmente media, ca sa devina interesante si sa-l convinga pe destinatar sa le deschida. De cele mai multe ori mesajele contin linkuri catre false clipuri YouTube care, de fapt, instaleaza executabile (codesetup.exe) infectate.

Atentie, asadar, la mesajele pe care le primiti pe MySpace sau Facebook: chiar daca ele pot parea ca vin de la prietenii cu care sunteti conectati in aceste retele sociale, in realitate ele pot fi doar metode de a va transforma in propagatori de spam. Avand in vedere succesul de care MySpace sau Facebook se bucura in randul internautilor, era si momentul ca scriitorii de virusi sa-si schimbe tintele si abordarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.