Pierderile General Motors din primele sase luni ale anului se ridica la 18,7 miliarde dolari. Dupa ce anuntase la mijlocul lui iulie masuri de economisire, compania a raportat pierderi nete de 15,5 miliarde dolari. In trimestrul al doilea din 2007, General Motors anuntase un castig net de 891 milioane dolari.

Calculate pe actiune si fara elemente exceptionale, pierderile din trimestrul al doilea se cifreaza la 11,21 dolari, in conditiile in care analistii se asteptau la pierderi de "doar" 2,63 dolari/actiune.

Scumpirea carburantilor a afectat vanzarile General Motors, mai ales pe piata americana, unde vanzarile au cazut cu 20%. Cifra de afaceri trimestriala a producatorului auto a fost afectata de scaderea vanzarilor si s-a micsorat cu 18,2% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, la 38,2 miliarde dolari.

General Motors a avut costuri de 9,1 miliarde dolari in trimestrul al doilea si ca urmare a grevelor de la unul dintre producatorii de componente auto din SUA si a unor costuri de restructurare a fostei filiale din Delphi, de 2,8 miliarde dolari.