Ministerul Finantelor Publice (MFP) si unitatile subordonate vor putea achizitiona sau amenaja sedii cu banii obtinuti din confiscari sau executari silite, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern. MFP poate retine o cota cuprinsa intre 5% si 25% din fondurile incasate in urma inspectiilor fiscale. Cota de 25% va fi aplicata la sumele stabilite suplimentar si incasate ca urmare a inspectiei fiscale, a controlului vamal, reprezentand diferente de creante fiscale principale.

Vor mai fi aplicate cote de 20% la sumele care reprezinta amenzi contraventionale, 15% la banii provenind din valorificarea bunurilor confiscate, 7% la sumele obtinute din valorificarea bunurilor confiscate de alte institutii publice si 5% la sumele incasate prin executare silita sau in cadrul procedurilor de reorganizare judiciara sau faliment.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.