Romcar, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac, va continua sa reprezinte marca Ford in Romania pana la data de 31 iulie 2010, ulterior distributia si vanzarea produselor si serviciilor vor fi preluate si gestionate direct de catre Ford Motor Company, urmand strategia implementata in tarile europene unde Ford detine unitati de productie

Divortul Tiriac-Ford se produce in 2010 Decizia a fost luata de comun acord, in urma discutiilor purtate intre reprezentantii celor doua companii, Ford Motor Company si Romcar SRL.

"Ca urmare a deciziei Ford de a creste investitiile in Romania, prin achizitionarea fabricii de automobile de la Craiova si a intentiei anuntate de companie de a demara activitatea de productie auto inainte de sfarsitul anului 2009, reprezentantii Ford Motor Company si Romcar SRL au luat decizia ca Romcar SRL sa continue sa fie importatorul autorizat al marcii Ford in Romania pana la data de 31 iulie 2010.

Incepand cu 1 august 2010, distributia si vanzarea produselor si serviciilor Ford in Romania vor fi preluate si gestionate direct de catre Ford Motor Company", se arata intr-un comunicat trimis de Ford Motor Company si Romcar.

Directorul Departamentului European de Vanzari al Ford Europa, Peter Fleet, a spus ca Romcar a deservit foarte bine dealerii si clientii Ford si va continua sa faca acest lucru timp de inca doi ani.

"Avand in vedere cresterea cu 38 % a vanzarilor vehiculelor Ford in prima jumatate a anului 2008 si faptul ca anul viitor va incepe productia de vehicule la noua noastra fabrica de la Craiova, ne aflam intr-o perioada deosebit de interesanta pentru Ford in Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.