Dupa ce anul trecut, Coface a lansat cea de-a treia linie de afaceri din Romania, constand in asigurari de creante, in prezent compania este in etapa studiului de fezabilitate pentru a lansa in decursul anului viitor a patra linie de afaceri din tara: factoringul, asa cum a mentionat Andreea Crainic, risk manager in cadrul Coface Romania intr-un interviu acordat MoneyBox

Recuperarea de creante si informatiile de afaceri sunt linii de afaceri tranditionale, insa din aprilie anul trecut Coface Romania a si-a inceput activitatea si pe piata asigurarilor de creante, ca sucursala a Coface Austria, iar din 2009 este va fi lansat si factoringul, ca parte a strategiei Coface.

„Interesul companiilor pentru produse de asigurare de creante este din ce in ce mai mare mai ales pe fondul crizei financiare internationale din ultimul timp. Din estimarile noastre comportamentul de plata si intarzieri la plata s-a inrautatit cu aproximativ 45% in prima jumatate a anului in desfasurare, ceea ce a facut ca tot mai multe companii sa-si protejeze creantele, sa se indrepte catre asigurare”, a declarat Crainic in acest sens.

Asigurarea de creante este un produs cu care compania se adreseaza tuturor firmelor, insa pentru o firma cu cifra de afaceri de 100.000 sau 200.000 de euro, acest produs ar putea sa para destul de costisitor. Este indicat sa fie oferit companilor a caror cifra de afaceri incepe cu 2-3 milioane de euro astfel inca sa si-l poata permite.

„Costurile insa pot fi destul de repede recuperate si va pot spune asta pentru ca am avut companii cliente cu cifra de afaceri de 400.000 de euro si a reusit sa transfere costul catre clienti, pentru ca a reusit sa vanda mult mai mult, pentru ca si-a permis sa lucreze pe credit cu mult mai multi clienti decat lucra inainte si din marja lui comerciala castigata in plus si-a acoperit costurile cu asigurarea si a realizat si un profit mai mare”, a detaliat Crainic.

Numarul clientilor la aceasta data sunt in jur de 50 in cazul asigurarilor de credit, „atat de talie mica cat si companii cu cifra de afaceri de 300 milioane de euro. Avem o gama destul destul de variata de clienti, nu refuzam pe nimeni”, a mentionat Crainic.

Coface Romania, a avut o cifra de afaceri pe toate segmetele de afaceri pe care activeaza de 3,5 milioane de euro in 2007 si pentru anul acesta asteapta o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro. Compania dispune in tara de 100 de angajati. „Am crescut ca cifra de afaceri cat si ca numar de angajati si avem colaboratori in toata tara, insa deschiderea de sucursale nu este modelul Coface”, a comentat Crainic.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.