In cadrul celei mai mari tranzactii inregistrate vreodata pe piata asigurarilor, Wiener Stadtische a cumparat aproape 76% din capitalul Omniasig si a ajuns a doua companie de asigurari din Romania.

Grupul austriac Wiener Stadtische, actionarul majoritar al societatilor de asigurare Unita si Agras, a incheiat ieri un acord de preluare a Omniasig SA, numarul trei pe piata de profil din Romania, valoarea tranzactiei fiind evaluata la aproape 100 de milioane de euro, potrivit unor surse din piata.

Tranzactia vizeaza aproape 76% din actiunile Omniasig si reprezinta, potrivit surselor citate, cea mai mare achizitie realizata vreodata pe piata asigurarilor din Romania. Au fost cumparate actiunile detinute de TBIH Financial Services Olanda la Omniasig (achizitionate, la rindul lor, anul trecut) si ale presedintelui Omniasig, Constantin Toma. Prin Unita si Agras, Wiener Stadtische acoperea deja 6,3% din piata asigurarilor generale si de viata din Romania.

Dupa preluarea Omniasig, ponderea sa va ajunge la aproape 19%. Astfel, Wiener Stadtische ajunge al doilea jucator pe aceasta piata, dupa Allianz-Tiriac, care detine in jur de 21%. Companiile din grupul Omniasig, alaturi de cele care au fost preluate anul trecut (AGI si Asirag), au raportat, pentru anul trecut, prime brute subscrise in valoare de 110 milioane de euro. Datele preliminare arata ca piata asigurarilor a ajuns, la finele lui 2004, la un volum de circa 870 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de nivelul consemnat in 2003.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.