Grupul American Central European Media Enterprises (CME) a obinut, in primul semestru, venituri nete din activitatile de baza desfasurate in Romania in valoare de 137, 83 milioane de dolari, in crestere cu 50,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

Profitul EBITDA a fost in primul semestru de 61,69 milioane de dolari, inregistrand astfel o crestere cu 63,7% fata de intervalul similar al anului trecut.

In trimestrul al doilea, CME, care detine 95% din actiunile companiei Pro TV, a raportat in Romania venituri de 79,842 milioane de dolari si un profit operational de 38,293 milioane de dolari.

Pe de alta parte, grupul american a inregistrat o crestere de 45% a veniturilor, respectiv 528,9 milioane de dolari, evolutie sustinuta de dezvoltarea pietei de publicitate TV si a operatiunilor din Romania si Cehia.

De asemenea, profitul operational s-a situat, dupa prima jumatate a anului, la 142,7 milioane de dolari. In plus, profitul pe actiune a atins valoarea de 1,93 dolari, reprezentand o crestere de 133%.

"Performantele din trimestrul al doilea demonstreaza puterea retelelor noastre si cresterea pietelor de publicitate in tarile unde suntem prezenti. De asemenea, suntem incantati sa anuntam primul trimestru cu rezultat EBITDA pozitiv in Croatia, succesul inregistrat aici oferindu-ne garantia ca vom reusi sa fim lideri si in Bulgaria, pe parcursul urmatorilor ani", a declarat Michael Garin, director general CME.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.