"Conform prevederilor din licente, operatorul va asigna cele doua numere nationale scurte pentru servicii armonizate cu caracter social astfel: numarul 116000 Asociatiei Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, iar numarul 116111 Asociatiei Telefonul Copilului", se arata in comunicatul Autoritatii.

Potrivit comunicatului ANRCTI, numerele trebuie activate in cel mult sase luni de la data alocarii. Pe toata perioada de valabilitate a licentelor (pana la 25 iulie 2018) Romtelecom are obligatia de a se asigura ca serviciile sunt disponibile non-stop, ca informatiile privind disponibilitatea serviciului sunt usor accesibile publicului si ca, pe perioada in care serviciul nu este disponibil, apelantii sunt informati cand acesta va deveni disponibil.

Prin intermediul numarului scurt 116000, Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual va oferi servicii de urgenta pentru copii disparuti, va prelua apeluri prin care se anunta disparitia unor copii si le va transfera apoi politiei. Totodata, la acest numar se va oferi indrumare si sprijin persoanelor in grija carora se afla copilul disparut si se va sprijini desfasurarea investigatiei pentru localizarea copilului.