Din 2005, administrarea fiscala a firmelor cu o cifra de afaceri de peste 532 de miliarde de lei va fi transferata DGAMC Bucuresti

Unitatile fiscale teritoriale vor transfera, anul viitor, activitatea privind marii contribuabili, la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din Bucuresti, potrivit unui ordin recent al Ministerului Finantelor Publice. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Neculae Plaiasu, a declarat, recent, intr-un comunicat, ca masura are in vedere, pe de o parte, alinierea la standardele europene si, pe de alta parte, coordonarea unitara a activitatii de asistenta a marilor contribuabili.

Conform datelor ANAF, DGAMC va avea in administrare companiile cu o cifra de afaceri, in anul 2003, mai mare de 532 de miliarde de lei, firmele monitorizate conform acordurilor cu Fondul Monetar International, precum si societatile rezultate din divizarea acestora. De asemenea, in categoria marilor contribuabili vor intra Banca Nationala a Romaniei, bancile, societatile de asigurari, societatile de investitii financiare, precum si cazinourile.

ANAF arata ca, in prezent, exista 1272 de mari contribuabili, care contribuie cu circa 70-75% la formarea veniturilor colectate la bugetul general consolidat. Lista marilor contribuabili care vor trece in administrarea DGAMC incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator va fi actualizata la fiecare doi ani, pana la 31 august. Contribuabilii mari a caror cifra de afaceri in anul precedent este inferioara celei stabilite drept criteriu de selectie vor fi administrati timp de patru ani consecutiv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.